Grand Café de Fabriek

Een Cichoreifabriek omtoveren tot café/restaurant; in september 2016 opende Grand Café de Fabriek in Dalfsen de deuren. Van soep en pasta tot heerlijke vegetarische gerechten en verschillende desserts; een veelzijdig menu bij de Fabriek.

Van het verleden van het restaurant (toen het nog de Cichoreifabriek was) zijn nog enkele oude elementen zichtbaar in het interieur. Spijker Interieurbouw en Decoratie heeft naar een ontwerp van Heineken de projectcoördinatie voor interieurbouw uitgevoerd. We hebben voortgeborduurd op de oude elementen uit de vroegere fabriek; dit gaf een mooie en industriële basis. We hebben alles aangepakt wat met interieurbouw en decoratie te maken heeft. Zo hebben we de front bar, de tafels, de garderobe en de servicemeubels gemaakt. Maar ook de stalen entreepoort en wijnkast, de lambrisering, de kinderhoek en de stamtafel komen van ons af. De stamtafel is in hoogte verstelbaar, wat erg praktisch is. Alles is volledig in stijl met het oorspronkelijke, oude karakter van de Cichoreifabriek. Daarnaast hebben we de krijtborden en twee imitatie emaille borden gedecoreerd. Ook mag de verlichting niet ontbreken; dit maakt het een sfeervol geheel met een vintage uitstraling. Tot slot hebben we op de bovenverdieping een metallic wand en een betonlook wand gemaakt. Ook dit weerspiegelt het oude karakter van de Cichoreifabriek. Daarnaast zijn er boven een achterkast en kast/kapstok gemaakt, in industriële stijl.

Van binnen naar buiten 
Ook het terras mocht wel een make-over krijgen. We hebben robuuste tafels en banken gemaakt, zodat het terras een stoere uitstraling heeft. De grijze kussens zorgen voor warmte en sfeer. Over het praktische aspect is ook nagedacht; de tafels bieden namelijk opbergruimte voor de kussens!

Grand Café de Fabriek