St. Cyriacusschool Hoonhorst

In het hart van het dorpje Hoonhorst staat de St. Cyriacusschool. Dit is een kleine katholieke basisschool. Het motto van de school is: ‘broedplaats’ voor talent. Hierbij zijn de kernwaarden ‘veiligheid’, ‘vertrouwen’ en ‘verwondering’ zeer belangrijk.

De wens vanuit de St. Cyriacusschool was: een multifunctioneel meubilair voor het leerplein en de bibliotheek. Met deze wens is Spijker Interieurbouw en Decoratie aan de slag gegaan. We hebben vierkante en rechthoekige tafels en banken gemaakt, waarbij de banken onder de tafels geschoven kunnen worden. Op deze manier wordt de ruimte goed benut. Daarnaast kunnen de banken ook op de tafels gezet worden, zodat het kan dienen als ‘tribune’. Verder zijn er krukjes gemaakt in twee verschillende maten. De grote kruk kan als stoel gebruikt worden voor bij de tafel, maar ook als tafel voor bij de kleine krukjes. Zo is er voor iedere lengte een passend formaat krukje. De krukjes hebben dus veel verschillende doeleinden.

Het multifunctionele meubilair heeft tot slot een decoratieve en educatieve afwerking gekregen. Er zijn namelijk in rood, groen, blauw en geel blokjes en lijnen op het meubilair geschilderd. Deze kleuren zijn de huisstijlkleuren van de school. Ook zijn hier en daar woorden op het meubilair geschilderd. Dit zijn onder andere de kernwaarden, maar ook woorden die de school belangrijk vindt om aan haar leerlingen mee te geven.

St. Cyriacusschool Hoonhorst