Zwarte Cross 2017

De festivalmaand ging weer van start en zo ook festival de Zwarte Cross! Sinds 1997 komt muziek, motorcross, stunts en theater op een feestende manier samen tijdens het vierdaagse festival. Met 150 bands, 1000 theaterartiesten en 220.000 bezoekers is de Zwarte Cross 20 jaar later nog steeds een groot succes.

Drink een biertje bij Café de Beugel of waag een dansje in The Bayou

Spijker Interieurbouw en Decoratie mocht haar steentje bijdragen aan dit succes. Op het festivalterrein bevonden zich onder meer The Bayou en de kroegenstraat met Café de Beugel.

Spijker maakte de entreepoort voor The Bayou. In The Bayou mochten de voeten van de vloer! Er hing een relaxte sfeer van de zuidelijke staten van de Verenigde Staten waar een pittige BBQ en scheurende blues niet mochten ontbreken; dat is ook precies wat de entreepoort overbrengt. Deze poort is gemaakt van oude planken. Zo wordt het hout op een gave manier gerecycled.

Daarnaast maakte Spijker voor Café de Beugel de muur waarmee ‘het café’ werd afgesloten en de Grolsch beugelfles. De muur heeft een uitstraling alsof het gemaakt is van bakstenen, maar in werkelijkheid is het gemaakt van plaatmateriaal hout. Hierdoor kan het vaker gebruikt worden en is het dus op een zeer duurzame wijze gemaakt. De beugelfles zorgde ervoor dat iedere bezoeker wist op welke plek hij of zij was terechtgekomen en vormde de eyecatcher van het café. De beugelfles heeft een stalen frame dat met takken is bekleed en de dop is gemaakt van tempex.

Zwarte Cross 2017